Kympit paukkuu puhepuolella

40 on hieno luku, se on sama luku, jonka Mooses oli vuosina lammaspaimenessa  se on nyt myös kymmenluku, joka meni rikki tänään Kuuntele puheita -välilehdelle lisättyjen puheiden määränä. Sivulta löytyy kaksi uutta puhetta, toinen Agape-kodissa 24.1. ja toinen Toivonseurakunnassa 1.2.pidetty (video).

Jos olet joskus kokenut saavasi puheista jotakin, niin olisin kiitollinen kommentistasi, vaikka lyhyestäkin.

4 kommenttia artikkeliin ”Kympit paukkuu puhepuolella

 1. EmmaSofia 29 huhtikuun, 2015 / 8:51 am

  Uudesta saarnasta ”Simonista tuli Pietariksi”, tahdon kysyä onko sinulla ideakaan miksi ovat jotkut uudet nimet julkaisia jo ajassa ja jotkut ei. Muuten sinun kirjastovertaus piti paikansa, (surullisesti) noin monet hyvää tarkoittavtkin kristityt toimivat.

  • Matti Lahtinen 11 toukokuun, 2015 / 11:45 am

   Raamatun henkilöt ovat meille esimerkkejä ja heidän elämänsä toimii meille profeetallisen kuvana siitä, miten Jumala toimii ihmisten elämässä. Sana sanoo jopa, että me saamme parhaimmillamme saman kohtalon, kuin mestarimme Jeesus. Joidenkin kohdalla asioista on siis kerrottava, jotta me voisimme ymmärtää niitäkin asioita, jotka tapahtuvat salassa, kuten useimpien kohdalla mm siinä mitä tulee uuden nimen saamiseen.

 2. EmmaSofia 11 toukokuun, 2015 / 9:12 am

  Kuulin kerran, asuvani Espanjassa kristillinen radio-ongelma jossa väitetään että Simon on houno nimi, ja se ei pitäsi enää käyttää…. En ottaisi tuota vakavasti…

  Mutta kuitenkin Jumala usein mutta meidän identiteetti jo ennen hän julistaa meille uutta nimejä.

  • Matti Lahtinen 11 toukokuun, 2015 / 11:49 am

   Simon on itseasiassa aivan mainio nimi, sen merkitys on: Kuuliainen. Simon on siis kuuliainen. Ongelma on siinä, että kenelle? Ennen Jeesuksen kohtaamista ja elämää hänen yhteydessään Simon oli kuuliainen oikeastaan vain omalle tarpeelleen olla kaikessa ensimmäinen ja esillä. Pietarin kirjeistä me löydämme miehen, joka oli muuttunut seulonnan ja Hengen voiman saamisen kautta Simonista Pietariksi, eli Kuuliaisesta Kallioksi. Hän oli järkähtämätömästi palvelija etsimättä enää ensimmäistä paikkaa ja parrasvaloja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s