Lopunajan eksyttäjät

Lopunajat ovat täällä, ovat olleet meidän näkökulmastamme aina. Niin on myös eksyttäjien laita. Jeesus varoittaa meitä Matteuksen evankeliumin 24. luvussa kolmenlaisista eksyttäjistä. Onneksi meidän ei tarvitse pelätä niitä kaikkia, tai oikeammin, meidän ei tarvitse pelätä lainkaan. Vapaus pelosta tulee sen kautta, kun ymmärrämme Jeesuksen sitoutumisen meihin. Hän ei ole antanut riistää kädestään yhtäkään niistä, jotka isä on antanut hänelle.

Matteuksen 24. luvun puheessa on jokaiselle jotakin. Jeesus suuntaa ensimäisen eksytysvaroituksensa omaisuuskansalleen. Heille on tullut Jeesuksen jälkeen kakenlaisia messiaita, jotka olisivat ottaneet kovinkin mielellään sen paikan, jonka isä on antanut ainosyntyiselle pojalleen. Pojalle, joka tuli omiensa tykö kokeakseen hylkäämisen.

Toinen varoitus on meille Jeesukseen uskoville mitä ajankohtaisin. Jeesus varoittaa profeetoista, joiden työn kautta laittomuus lisäntyy ja monien rakkaus kylmenee. Tässä on meidän valvomapaikkamme. Tässä on haaste, jonka joudumme kohtaamaan. Erilaset profeetat eli jumalansanan opettajat opettavat uskovia tavalla tai toisella hylkäämään Jumalan sanan totuuden ja Jumalan tahdon tekemisen farisealaisena laillisuutena. Vaatii kestävyyttä ja syvää sitoutumista Jeesukseen, jotta jaksaa ja uskaltaa pysyä sanassa, aikana, jolloin jopa kirkon johtomiehet selittävät sanan tyhjäksi arkkipiispan toimiessa laittomuuden esilaulajana.

Kolmas ryhmä eksyttäjiä ovat ne, jotka ilmestyvät raadon luo tarjoten erilaisia henkisiä kokemuksia ja ihmeellisiä uskomuksia. Heidän mukaansa messias on aina jossain muualla, mutta ei sanassaan. Messias on esimerkiksi halattavana espoossa tai joogaohjaajana retriitissä tai imaamina uskontoekumeenisessa tapahtumassa. Messias on jossain muualla, kuin kristillisessä pelastususkossa. Nämä eksyttäjät eksyttävät koko luonnollisen, hengettömän maailman ja raatokirkon sen mukana. Ihmiskunnan ykseys ja kaiken kattava suvaitsevaisuus jumalallistuu saavuttaen tavallisen raatouskovan suosion. Nämä eksyttäjät, ainakin osa heistä saa aikaan suuria ihmetekoja. He viettelevät kaikki, jotka eivät ole ottaneet vastaan rakkautta totuuteen. Totuus on Jeesus, kuten hän itse ilmoittaa Johanneksen evankeliumissa.

Pelastus on Jeesuksessa

Meidän, jotka rakastamme Jeesusta ei kuitenkaan tarvitse pelätä eksymistä. Jeesus sanoo, että nuo eskytykset ovat niin väkeviä, että jos olisi mahdollista, niin valitutkin kesytettäisiin. Se ei kuitenkaan ole mahdollista. Jeesus on itse sitoutunut sinuun joka rakastat koko sydämisesti häntä. Hän on sitoutunut suojelemaan sinua, eikä kukaan voi riistää sinua hänen kädestään. Me olemme saaneet Pyhän Hengen pelastuksen sinetiksi lunastuksen päivää varten. Meidät on siis sinetöity ja seppelöity. Olemme Jeesuksen omaisuutta ja hänellä on kaikki valta meidän elämämme ylitse. Ei ole siis mitään hätää, ei syytä pelkoon, ei ahdistukseen, kunhan vaan annamme Pyhän Hengen pitää meidät kaiken aikaa Jeesuksen suloisessa läsnäolossa. Silloin saamme nostaa päämme ja iloita. Kirjoitukset täyttyvät ja messias, meidän rakas ja ihmeellinen Jeesuksemme on tulossa.

Ja kotimatka alkaa.

 

Olen puhunut aiheesta laajemmin Agape-kodissa. Puheen linkki on lisätty kuuntele puheita sivulle, johon pääset vaikkapa tästä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s