Pyhän Hengen koulu täydentyy

Kuuntele puheita sivun opetussarja teemalla Pyhän Hengen koulu on täydentynyt puheella, joka käsittelee Juudas kavaltajaa, joka tunnetaan myös nimellä Iskariot. Juudas saa Raamatussa palstatilaa paljon enemmän kuin tuntuisi kohtuulliselta. Juudas onkin Pietarin tavoin eräänlainen arkkityyppi. Kaikki uskovat voidaan jakaa Pietari- tai Juudaskristityiksi. Kuuntele opetus ja kommentoi.

6 kommenttia artikkeliin ”Pyhän Hengen koulu täydentyy

 1. EmmaSofia 19 huhtikuun, 2015 / 3:33 pm

  Onko siis sinun mielestäsi rahanhimo vaarallisempi kuin ihmispelko?
  (olen kuuntellut viimesta saarnaa pari kertaa, ja vaikka siinä löy paljon kiinnostavaa ja tärkeää, en silti keski parempaa julkisesta kommentea.) Tämä on vain rohkaisun varten että keskustelu alkaisi….

  • Matti Lahtinen 3 toukokuun, 2015 / 4:59 pm

   Hei Emma! Raamatun mukaan ainakin Paavali nimitti rahan himoa kaiken pahan aluksi. Kyse on kai ahneudesta. Ahneus on pehempi kuin ihmispelko. Ihmispelko saattaa lukita kokijansa oman pelkonsa rajoittamaan maailmaan, mutta hänestä on hervemmin haittaa muille. Rahan himo ja ahneus etsii mahdollisuutta lisätä omaisuuttaa ja usein toisten hyvinvoinnista välittämättä. Ahneus on ominaisuus, joka tekee ihmisestä toisten hyvinvointiin nähden jopa vaarallisen, koska hänen himonsa oikeuttaa kaiken, riiston, varkauden jopa murhan. Näin siis hieman kärjistetysti sanoen.

 2. EmmaSofia 11 toukokuun, 2015 / 9:08 am

  Näen että sarjaa jatkaa kuitenkin. Kivaa! Ihmispelosta ja rahanhimosta ajettelen että pelosta kärsivä ottaa mielellään vastaan armoa muutokseen mutta rahanhimon vallassa oleva ei edes usein näe ongelmaa. Ei koe itsensä oleva enemmän rahan etsivä kuin muut järkevät ihmiset.

  • Matti Lahtinen 11 toukokuun, 2015 / 11:42 am

   Juuri näin. Monet hyvinkin kieroutuneen suhteen rahaan ja omaisuuteen omaavat ihmiset näkevät itsensä vain ´”taloudellisina” ja pitävät ahneuttaan jopa hyveenä. Hyveistään kovin harva meistä ymmärtää kuitenkaan tehdä parannusta.

 3. Anitra 16 toukokuun, 2017 / 12:58 am

  The pobisiilsty of stuff going wrong is always there, that's why risk is managed. Managing risk doesn't eradicate it; ask NatWest Bank's software engineers. If the possibility of stuff going wrong excites you, you get it every time there's a patch, so 5.0 ought to be a whole barrel full of excitement. :-)Besides, you and I both know that a broken game experience isn't fun, and that testing a game thoroughly doesn't somehow magically suck the fun out of it (Diablo III, for example).

 4. http://www.autokreditnet.club/ 6 syyskuun, 2017 / 7:53 am

  we like to honor lots of other online web-sites around the net, even though they arenÂ’t linked to us, by linking to them. Beneath are some webpages really worth checking out

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s